Loghează-te
SUGEREAZĂ O TEMĂ DE DISCUȚIE

Platforma profesioniștilor mass-media

Pagina principală Campanie împotriva plagiatului

Loghează-te pentru a putea comenta

Fii primul care comentează

Realitatea vs UNIMEDIA: știrea despre mașina inundată a Anișoarei Loghin ar fi plagiată

Смотри на русском языке

Categorie: Campanie împotriva plagiatului

În seara zilei de 31 mai, la ora 22.41, Realitatea.md a publicat o știre cu titlul „Una dintre mașinile înecate pe strada Albișoara este a soției lui Dorin Chirtoacă, Anișoara Loghin”. 

Jumătate de oră mai târziu, la 23 și 10 minute, pe site-ul Unimedia a apărut o știre cu titlu și conținut similar: „Una dintre mașinile „înecate” pe strada Albișoara este a soției lui Chirtoacă. Surse: Anișoara lua masa la un restaurant din apropiere”. Ambele știri fac trimitere la surse, ale căror nume nu le divulgă. 

Administrația portalului realitatea.md susține că știrea publicată de Unimedia este plagiată. „Știrea despre mașina Anișoarei Loghin a apărut pentru prima dată pe site-ul Realitatea.md, pe 31 mai, ora 22:41. Site-ul nostru a confirmat informația din mai multe surse, inclusiv a publicat o poză cu Anișoara, care se afla în restautantul Pegas, pe de strada Albișoara. Faptul că Unimedia a copiat știrea se vede chiar din titlu, prima parte a căruia este copiată identic. Și informația din știre este aceeași, doar ușor redactată”, ne-au scris pe MediaForum responsabilii de conținut ai portalului Realitatea.md. 

 

Vrei să semnalezi un caz de plagiat?

SEMNALEAZĂ

Loghează-te pentru a putea comenta