Loghează-te
SUGEREAZĂ O TEMĂ DE DISCUȚIE

Platforma profesioniștilor mass-media

Pagina principală Campanie împotriva plagiatului

Loghează-te pentru a putea comenta

Fii primul care comentează

Realitatea vs Timpul.md: preluarea unei știri fără acordul autorului și fără link activ

Смотри на русском языке

Categorie: Campanie împotriva plagiatului

La 27 mai, ora 15.06 portalul Realitatea.md a publicat o știre cu titlul „Serviciu de transport gratuit pentru persoanele cu dizabilități. Turcia a donat primăriei Chișinău un automobil specializat”. Peste 5 minute, adică la ora 15.11, știrea a fost publicată integral pe www.timpul.md

Cazul a fost semnalat pe MediaForum.md de către administratorii portalului Realitatea: „Timpul.md a preluat integral știrea de pe Realitatea.md, inclusiv titlu și imagini, fără acordul redacției, iar sursa este indicată doar la finalul materialului, fără link activ”, au scris administratorii portalului.

Amintim că, potrivit Codului Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova, preluarea fără cost a materialelor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne, dar fără a depăşi jumătate din articolul sau ştirea preluată. „În mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa şi autorul informaţiei, iar în cazul portalurilor informaţionale trebuie indicat şi linkul direct la sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord încheiat cu deţinătorul drepturilor”, mai prevede pct. 2.4 al Codului Deontologic.

Vrei să semnalezi un caz de plagiat?

SEMNALEAZĂ

Loghează-te pentru a putea comenta