Loghează-te
SUGEREAZĂ O TEMĂ DE DISCUȚIE

Platforma profesioniștilor mass-media

Pagina principală Campanie împotriva plagiatului

Loghează-te pentru a putea comenta

Fii primul care comentează

Politik.md vs Deschide.md: preluarea unei fotografii fără indicarea sursei

Смотри на русском языке

Categorie: Campanie împotriva plagiatului

 

La 8 aprilie 2016 portalul politik.md a publicat articolul „Patru persoane vor să devină decani ai Baroului de Avocați Chișinău”, la care a alăturat o fotografie de la eveniment - Adunarea Generală a baroului de Avocați Chișinău. 

La 13 aprilie 2016 portalul deschide.md a publicat articolul „Avocații din Moldova și-au ales o nouă conducere”, la care apare aceeași fotografie, publicată inițial de politik.md. Sursa imaginii însă a fost indicată: „captură video privesc.eu”.

La 6 iunie autorul articolului de pe politik.md, Anastasia Cucuruz, a expediat o sesizare pe adresa Campaniei împotriva plagiatului de pe MediaForum: „Nu este prima dată când www.deschide.md fură integral sau parțial materialele mele sau ale colegilor mei de presă. După ce dățile trecute am discutat și pe cale amiabilă am ajuns la un consens, de această dată autorul materialului îmi ignoră mesajele. Este vorba despre o fotografie care îmi aparține. Redacția Deschide.md a tăiat cu nerușinare logoul și au prezentat-o drept „captură video”, a scris Anastasia Cucuruz. 

În aceeași zi în care a fost depusă plângerea, adică la 6 iunie 2016, și spre seară, sursa fotografiei de pe deschide.md a fost schimbată. Redacția a indicat drept sursă politik.md. 

Ne pare rau, perioada de dezbatere a acestei teme a expirat

Vrei să semnalezi un caz de plagiat?

SEMNALEAZĂ

Loghează-te pentru a putea comenta