Loghează-te
SUGEREAZĂ O TEMĂ DE DISCUȚIE

Platforma profesioniștilor mass-media

Pagina principală Concursul Candidați

Prin totalizarea cumulativă a punctajului oferit celor 20[1] de instituții mass-media și jurnaliști/jurnaliste de către public, pe de o parte, şi de către experţi şi membrii Consiliului de Presă, pe de altă parte, au fost stabiliți finaliștii. Conform Regulamentului concursului, la totalizarea cumulativă a punctajului oferit candidaților, 75% îl constituie votul comun al experților și membrilor Consiliului de Presă, iar 25% - votul publicului.

Astfel, în finala concursului au intrat:

  • portalul Moldova.org
  • portalul Newsmaker.md
  • jurnalista Eugenia Crețu (Radio Europa Liberă)
  • jurnalista Valeria Vițu (Radio France Internationale)
  • jurnalistul Victor Moșneag (Ziarul de Gardă)

La ultima etapă a concursului va avea loc evaluarea suplimentară a finaliștilor, care va fi efectuată de către experți, iar ulterior, în cadrul unei ședințe speciale închise, Consiliul de Presă va desemna câștigătorul/câștigătoarea Premiului Național de Etică şi Deontologie jurnalistică 2020.

Premiul va fi înmânat la Forumul Mass-Media 2019 care se va desfășura la 24-25 noiembrie. În calitate de organizator al concursului, Consiliul de Presă își rezervă dreptul de a nu desemna un câștigător dacă va considera că în anul curent nu există candidați demni de acest premiu.

Premiul Național de Etică şi Deontologie jurnalistică a fost instituit de Consiliul de Presă din Republica Moldova în anul 2015 şi este acordat anual în scopul promovării principiilor etice şi deontologice şi în semn de recunoaștere a meritelor instituțiilor mass-media și a jurnaliștilor în acest domeniu. În anul 2015, Premiul a fost înmânat Biroului din Chișinău al postului Radio Europa Liberă, în 2016 – portalului Anticoruptie.md, în 2017 – săptămânalului „Ziarul de Gardă”, în 2018 – ziarului ”SP” din Bălți, iar în 2019 – postului de televiziune TV8.

Consiliul de Presă a decis să acorde Premiul Naţional de Etică şi Deontologie jurnalistică 2020 portalului de știri Newsmaker.md.

Premiul a fost înmânat la Forumul Mass-Media 2020.

Premiul Național de Etică şi Deontologie jurnalistică este oferit cu sprijinul Programului Mass-Media al Fundației Soros-Moldova.

 


[1] Redacții: Agora.md, CU SENS, Ekomomiceskoe obozrenie, Expresul, Moldova.org, Newsmaker.md, Nokta.md, Oamenisikilometri, Radio Chişinău, Sic.md, TVR Moldova; jurnaliști/jurnaliste: Ludmila Barba, Marina Bzovaia, Eugenia Crețu, Natalia Ghețu, Ruslan Mihalevschi, Corina Șeremet, Victor Moșneag, Cristina Păpușoi, Valeria Vițu

 

Etica jurnalistică fără frontiere